top of page

יחפים בקיץ - אתגר קריר לימים חמים

עודכן: 26 באוג׳ 2022

עונת הקיץ הלוהטת מקרבת אותנו להנאה מקרירות. רצפה קרירה היא המצע המושלם לתרגול קייצי מרענן. מה נעימה היא החוויה של רגל יחפה שמרגישה קרקע מוצקה, ללא הגנות שמגבילות את האופן שבו אנחנו נעים. בתחילת חיינו התנועות שלנו בלתי רצוניות ועם הזמן אנחנו לומדים לשלוט בהן ולזהות את ההשפעה שלנו על עוצמתן, והיכולות שהן מעניקות לנו. להבנת המבנה של כף הרגל והקרסול יש השפעה גדולה על איכות התנועה שלנו, וזהו נושא החקירה החווייתית שלי לקיץ זה :)





כף הרגל היא המתאמת שלנו מול האדמה, ולה היכולת להשפיע על פעולת השרירים החזקים שבגוף (שרירי הירך והשוק). מרגע שאנחנו מתחילים לזחול, הרגל דוחפת אותנו, מרחיקה, מגלגלת או מקבעת אותנו, מתקפלת בצורות שונות כדי לתמוך בנו במעבר אל ומישיבה. כף הרגל מתפתחת ביתר שאת מרגע שאנחנו מתחילים לעמוד, ללכת ולשאת את עצמנו על רגלינו.

ההליכה הטבעית שלנו כילדים משתנה עם השנים, ועם מספר שעות הישיבה שאנחנו צוברים וההליכה על רצפה ישרה וחדגונית, ולאט לאט אנחנו מתרחקים מהתנועה החופשית הספונטנית ומקטינים את תפיסת המרחב שלנו.

לימוד המבנה של הגוף, יכול להחזיר לנו תפיסה זו, וגם תרגול צ'י קונג מחזיר לנו תפיסה זו.


איך?

למשל, יש קשר הדוק בין היכולת לרווח בין הבהונות לבין תפיסת המרחב.

בהונות מרווחות, משפיעה על המרחב עליו אנחנו עומדים. המודעות לחשיבות המרווח נוצרת כאשר מתרגלים ברגליים יחפות, פרישת בהונות בעת עמידה על רצפה, אדמה, (זהירות מקוצים :)

הגוף שלנו בנוי לתנועה וחלק מהגבלות התנועה מתחיל בחסימת כפות הרגליים על ידי הנעליים, שנועלות אותן, תרתי משמע. עצם הוויתור על פרישת הבהונות הוא הוויתור על חלק מיכולות כף הרגל שאנשים רבים מקריבים מבלי שהקדישו לכך מחשבה או תשומת לב.


אנשים מתרגלים לחוסר נוחות, כאילו ככה זה, אבל היום המצב הזה מתחיל להשתנות


הדיון על הנעליים נמצא היום בכותרות ולא אכנס אליו כאן, רק אספר ששנים רבות , הקרבתי את הנוחות שלי למען מה שחשבתי כיפה או cool ולא מצאתי מנוח לרגלי הרחבה.

יום אחד קבלתי במתנה מחו"ל נעלי "אולסטר" במידה אחת יותר גדולה ממה שהייתה לי לאורך שנים - ורווח לי.

אחר כך רווח לי יותר כשהגעתי לנעלי ברפוט* וכיום אני נעה ביניהן לבין יחפנות לפי תנאי השטח והתרבות :)


מה יש בה בכף הרגל שכל כך חשוב להפעיל אותה?

כף הרגל היא קצה הגוף, קצות העצבים, התחלות וסופים של מסלולי ה"אינסטלציה" של הגוף:

סופים והתחלות של צינורות הדם, חיישנים, קצות עצבים, מרידיאנים ודרכה מגיע משקל הגוף לאדמה - הבסיס שאליו נמשך הגוף ושעליו הוא מונח וממנו הוא דוחף עצמו על מנת להגיע אל מחוז חפצו ורצונו.


לאחר שראיתי הרבה אנשים שמחזירים לעצמם יכולת תנועה דרך הנחיות פשוטות שכוללות הסבר על מבנה כף הרגל ותרגילים מעולם הצ'י קונג, אני שמחה להגיש לעולם אתגר קטן ומשמעותי שמותאם לתקופה

אתגר חקירה ומודעות עצמית לתנועה טבעית:


הצטרפו אלי לשבועיים של "אתגר יחפים״ וקבלו חיבור לשפע של יציבות ותנועה:

1. טיפים ותרגילים שמייצרים הבדל תודעתי ותנועתי.

2. שיפור היציבה דרך חשיפה לידע בסיסי על מבנה כף הרגל (איך לא אמרו לנו את זה קודם??!)

3. תרגילי צ'י קונג בסיסיים (תנועות לאיזון הגוף והנפש לפי עקרונות הרפואה הסינית)


במילים אחרות?

תהליך שמחדש, מרענן, מניע, מלמד.

קישור לידע עדכני, כתוב ומצולם באופן בהי

ומגוון הצעות לתרגול בזמנך החופשי

שיחכו לך באתגר מדי יום.


גם אצלך יכול לחול שינוי מיידי בתחושה עם הגברת המודעות לנושא ההתרווחות.


אז אם נמאס לך להרגיש לחץ בכפות הרגליים או שבא לך להרוויח הרבה יותר תנועתיות והתרווחות בפחות מאמץ, אני מציעה לך לעשות הכל כדי לא להפסיד את האתגר הזה.


מה זה לעשות הכל?

מבחינת האתגר - להירשם כאן ועכשיו

מבחינתך האישית - הנה הנחיות לתרגיל פשוט בזמנך החופשי:


אפשר להתחיל כבר היום: לחלוץ נעליים, להשתרע על הרצפה, ולתת לתנועה הספונטנית להוביל, ולשחק עם דחיפות ושחרור של הרצפה עם חלקי כף הרגל השונים. המטרה, להנות מהתנועה שנוצרת כשהגב נתמך ברצפה ולא ברגליים, להנות מהבטחון שהרצפה מעניקה ולהתגלגל ולהתפרש עליה כמיטב התנועתיות המתאימה לך.


הנחיות אלה הן בסיסיות, כל ילדה וילד ישחקו בהן ללא הנחיות עד שיפסיקו. המטרה שלנו, לעודד את איכות התנועה הטבעית הזו לשוב לגוף, וכעת כשאנחנו כבר לא ילדים, זה הזמן המתאים ללמוד על עצמנו מחדש על ידי תנועה ילדותית ולעורר וסקרנות לגבי מבנה הגוף, שתקבל מענה באתגר עם ידע והסברים על מבנה העצמות, השרירים, הגידים והרקמות הרכות ואיך בעצם פועלת הרגל. במלים אחרות - לעורר את המודעות לעצמנו.


מה מגביר את המודעות?
ראשית החופש לחוש.

רגליים יחפות מאפשרות לחוש וזה חלק גדול מתפקידן, אבל מה עושים אם אי אפשר להיות יחפים וגם לא רוצים להיות סגורים בנעליים לוחצות? הפתרון המושלם, נעלי כמו יחף, יש הרבה סוגים ואני משתמשת הרבה בסקינרס - גרביים העשויות מחומר חזק וגמיש שגם מגן על הרגל וגם נותן לה חופש. כאן בסרטון אני הולכת על אבנים קטנות וגדולות. היכולת לחוש את הקרקע מווסתת את המשקל שאני מפעילה על הרגל וכך הגמישות של כף הרגל מאפשרת לה להתאים עצמה לצורך המיידי.




וכעת למען לא אני אעיד על מה ביכולתי להעניק לשפע התנועתי בעולם, אעביר את הפוקוס אל נעמי שריר, פיזיותרפיסטית ותיקה ובעלת פתיחות ללמוד ולהתפתח, שמשתתפת בשעורי הצ'י קונג כשהיא מתפנה בין כל הנכדים ושאר השעורים שהיא לומדת, ובנוסף, לא מפספסת אף שעור בנושא גוף האדם, ומשנה את הגישה הקודמת שלה לתובנות שהתפתחו ושופכות אור חדש על האופן בו הגוף פועל.


זה מה שאמרה נעמי בסיום אחד השעורים, זה היה ארוך, אז קיצרתי לחלקים



“את נותנת את המודעות בצורה שכל אחד יכול להבין אותה. איך הגוף שלנו עובד, איך המבנה שלנו ביום יום עובד ואת נותנת את זה בצורה מאד מעשית. שאפשר באמת , בן אדם שלא מכיר את הגוף שלו יכול מאד להבין מה את מתכוונת וליישם את זה על עצמו.

החכמה בחיזוק שרירים ובכל העבודה על הגוף זה להביא את השריר למצב המירבי שלו בתנוחה הנכונה, ואם אתה לא יודע את החוקים המאד פשוטים של מרכז הגוף, העברת משקל, ובכלל, המודעות איפה הראש שלך ואיפה עמוד השדרה שלך אז אתה עושה את העבודה בהרבה יותר אנרגיה והרבה פעמים אפילו מזיק לעצמך ולכן מאד חשוב לעושת את זה בצורה הנכונה וללמד את הדברים הראשוניים האלה


חשוב מאד לעבוד על קואורדינציה ועל סימטריה שיש בגוף מפני שגם שהמוח שלנו עובד על שני הצדדים, זה לא נכון שיש צד אחד וצד שני. יש רשת גדולה של תאים במוח שהולכים לכל הכוונים, וחשוב לעבוד בצורה קואורדינטיבית כדי להפעיל את כל הצדדים, זאת אומרת, גם את הצד הימני של המוח וגם את הצד השמאלי של המוח, ואז אנחנו גם מסוגלים לעבוד עם יותר תאים במוח, שזה מפעיל את שני הצדדים, ואז אם משהו אולי לא פועל, אז אנחנו עושים אולי פיצוי על ידי צד אחרת, יכולים לעשות הרבה דברים, ובאמת בשעורים שלך שמקבלים את המודעות להרבה דברים, אז אתה פתאום מבין את זה. כשאני אומרת את זה לאנשים, אני ממליצה שהשעור הזה שאת נותנת על גוף האדם עם השלד הנחמד שלך, אז יכול מאד מאד לתרום, לאדם הפשוט, בגובה העיניים, בלי שהוא למד כמה שנים והתמחה והכל, כל אחד יכול לעזור לעצמו.


המטרה שלנו - לעודד את איכות התנועה הטבעית לשוב לגוף

אקנח בצילום מתוך שעור מפרקי כף הרגל, שיהיה זמין לצפייה למשתתפי האתגר, בו אני מדגימה את אלמנט הרתיעה הטמון בפשיה העוטפת את עצמות כף הרגל, והשוק ויוצרות את מפרק הקרסול...





מקווה להתראות איתך באתגר ולהמשיך להכיר עוד ועוד היבטים של תנועה שמתאפשרת כאשר חולצים נעליים ומעבירים את המודעות למבנה של כף הרגל



זיוית


האתגר יצא לדרך, אפשר להתחיל אותו מתי שנוח לך.

מרגע הצטרפותך לאתגר - ייפתח בפניך מדי יום דף חדש של התנסויות וידע

ב"אתגר יחפים"


באתגר אשתמש במצגות של המורה שלנו לאנטומיה, אייל שמש

ואתן הצצה לתאוריית 8 הרגליים שלו

*משתתפי האתגר יקבלו קופון לערכה המלאה


אייל הוא השראה למורים רבים לתנועה ממגוון תחומים, והוא הכיר לכולנו את שחר, פריק להליכה יחפה ופתרונות תואמים, באופן אישי, כשאני עם נעליים, הן הגיעו מהחנות של שחר,

לא מכירים את החנות? בוגרשוב 74 תל אביב, ותגידו שאני שלחתי אתכם :)



220 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page